Vroege herkenning hartfalen

Uit promotieonderzoek van huisarts Mark Valk, blijkt dat huisartsen in een aantal patiëntencategorieën, bijkomend hartfalen lang niet altijd herkennen. En dat is zonde, want hoe eerder de patiënt in beeld is, hoe meer er voor hem/haar te winnen valt. In de nieuwe NHG-standaard hartfalen wordt het belang van vroege herkenning en diagnostiek van hartfalen dan ook onderstreept. Ook bij de Hartstichting staat dit thema hoog op de agenda. In deze podcast, opgenomen in samenwerking met de Hartstichting gaat Tessa Dijksman (huisarts) in gesprek met experts Mark Valk (huisarts) en Petra van Pol (cardioloog) over de vroege herkenning en behandeling van hartfalen in de huisartspraktijk, een aanrader!

Wil je meer praktische informatie en tips, hoe je hartfalen vroegtijdig kunt herkennen? Neem dan eens een kijkje op de site voor professionals van de Hartstichting, www.hartstichting.nl/huisarts.

Voor meer informatie over de herziene NHG-standaard hartfalen, luister vooral ook de H&W podcast van mei 2021. In deze podcast gaat Mark Valk verder in op de wijzigingen ten opzichte van de vorige standaard en de medicamenteuze behandeling. Een goede aanvulling!

Start typing and press Enter to search