Podcast Juni 2020

H&W Compilatie; Nieuws, Intermitterende Torsio testis, Stoppen met roken, Koorts op Kinderdagverblijven – Juni 2020

Allereerst praten Tessa Dijksman en Linn Dobrowolski ons bij over het recente H&W nieuws, daarna vertelt Pim Keurlings over een intermitterende torsio testis aan de hand van een interessante casus (interview door Linn Dobrowolski). Vervolgens vertelt Puck Nagtzaam over het belang van steun van collega's bij het stoppen met roken. We eindigen met Kirsten Peetoom over feverphobia op kinderdagverblijven, al heeft iedereen nu last van een beetje feverfobie. (laatste 2 interviews Femke Veldman)

Podcast Mei 2020

H&W Compilatie; zwangerschapsgerelateerde bekkengordelpijn, nieuws, batterij inslikken door kinderen – Mei 2020

In deze podcast vertelt Jan Mens over zwangerschapsgerelateerde bekkengordelpijn, van cavia’s tot mensen. Daarna volgt het H&W nieuws door Tessa Dijksman en Linn Dobrowolski. Ten slotte legt Antoinette van Riel uit wat te doen met baby’s en peuters die een batterij hebben ingeslikt. De interviews zijn beiden gedaan door Linn Dobrowolski.

Open in nieuw scherm

Podcast April 2020

H&W Compilatie; De sexuele moraal van de huisarts, het H&W nieuws en bloeddrukregulatie bij ouderen – April 2020

In deze podcast proberen we ons even af te leiden van de coronaproblematiek. Peter Leusink gaat in op de geschiedenis van de seksuele moraal bij de huisarts: ‘l’histoire se répète’. Daarna bespreken Tessa Dijksman en Mariëlle van Avendonk het laatste H&W-nieuws. Ten slotte gaat Emma van Bussel in op de bloeddrukregulatie bij ouderen. De interviews zijn afgenomen door respectievelijk Femke Veldman en Chantal Snijders.

Open in nieuw scherm

Podcast Maart 2020

H&W Compilatie; Nieuws, wonden van de tong en PST door POH GGZ bij SOLK – Mrt 2020

In deze podcast bespreken Tessa Dijksman en Mariëlle van Avendonk het laatste H&W-nieuws. Daarna vertelt Pim Keurlings alles over tongwonden. Dan bespreekt Hans van der Wouden het wetenschappelijk bewijs voor cognitieve gedragstherapie (PST) door de praktijkondersteuner ggz bij SOLK. Ten slotte legt Lidewij Windt PST nader uit, met een handig praktijkvoorbeeld. De interviews zijn afgenomen door respectievelijk Chantal Snijders en Femke Veldman. 

Read More

Podcast Februari 2020

H&W Compilatie; Hulp bij zelfdoding, de gevolgen van hersenletsel en nieuws – Feb 2020

In deze podcast wordt Michiel Marlet geïnterviewd over hulp bij zelfdoding met een drank, als alternatief voor euthanasie met intraveneuze middelen. Daarna volgt Caroline van Heugten over de onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Ze gaat in op het erkennen van het probleem, het herkennen en verwijzen. De interviews zijn gedaan door Femke Veldman. Tessa Dijksman bespreekt ten slotte de belangrijkste nieuwsitems uit H&W van de afgelopen maand.

Podcast Januari 2020

H&W; Penicillineallergie en koolhydraatbeperkt dieet – Jan 2020

Allereerst bespreken we de penicillineallergie met Ananja Middel. Is het wel een allergie? En zo ja, hoe dan verder? Vervolgens hebben we het met Hans Wijland over het wetenschappelijk bewijs voor een koolhydraatbeperkt dieet bij diabetes mellitus type 2. De interviews zijn afgenomen door Femke Veldman en we sluiten af met het H&W-nieuws door Tessa Dijksman en Chantal Snijders.

Open in nieuw scherm

Podcast December 2019

H&W; Antidepressiva, kinkhoest en oorpijn – dec 19

Over antidepressiva in de dagelijkse praktijk, waarin 10 belangrijke vragen uit de praktijk worden beantwoord. Vervolgens: kleine kinderen met kinkhoest: een gevaarlijke combinatie, gevolgd door: veelgestelde vragen over de kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen. Daarna volgt een interview over pijnbestrijding bij kinderen met otitis media acuta. We sluiten af met het H&W-nieuws.

Open in nieuw scherm

Podcast November 2019

H&W november 2019

GHB maakt meer kapot dan je lief is met Marloes Minnaard en Tim Peeters, H&W up-to-date met Linn Dobrowolski en Tessa Dijksman, die samen de recentste nieuwsitems bespreken en vervolgens Kees Kramers over deprescribing; minderen met medicijnen, bij wie en hoe?

Open in nieuw scherm

Abonneren

Van podcast naar beluisteren. Podcasts zijn te downloaden vanaf deze website op computer of telefoon. Handiger is het abonneren op de huisarts podcasts via een RSS-feed of nog makkelijker via een podcasts app.

Start typing and press Enter to search