Huisarts Podcasts voor patiënten

Disclaimer: De huisarts podcasts voor patiënten geven uitleg over algemene ziektebeelden en problemen. Het vervangt in geen geval een dokter. Bij vragen over uw eigen situatie verwijzen we naar thuisarts.nl of/en uw eigen huisarts.

Chronische Pijn, deel 2 – Wat is het en wat kan je er aan doen?

In deel 1 over chronische pijn heeft Theo verteld over zijn opiaatverslaving in verband met chronische lage rugklachten. Opiaten zijn niet de oplossing, maar wat dan wel? Dit is het tweede deel over chronische pijn waarin wordt uitgelegd wat het is en wat je eraan kan doen. Een podcast met Doeke Keizer (huisarts en pijnexpert) en Femke Veldman (huisarts).

Ook nog even dit: De huisarts podcast voor patiënten geeft alleen uitleg over ziektebeelden en problemen. Het vervangt in geen geval een dokter. Bij vragen over uw eigen situatie verwijzen we naar thuisarts.nl of uw eigen [...]

Chronische Pijn, deel 1 – Het verhaal van Theo over de effecten van opiaten

Pijn maakt wanhopig, maar opiaten maken meer kapot dan je lief is. Dat wordt wel duidelijk met het verhaal van Theo. Zijn boodschap is "bezint eer ge begint". Luister mee naar het gesprek van Theo, zijn vrouw Marion en Femke Veldman (huisarts). Zij praten over de mogelijke gevolgen van opiaten bij chronische pijn. Mocht u graag willen weten wat dan wel te doen, luister dan ook chronische pijn, deel 2 - Wat is het en wat kan je er aan doen?

Ook nog even dit: De huisarts podcast voor patienten geeft alleen uitleg over ziektebeelden en problemen. Het vervangt in geen geval een [...]

Chronische Slaapstoornis, wat kan ik er mee?

In deze podcast zijn Annemieke van Straten en Femke Veldman (huisarts) in gesprek over chronische slapeloosheid. Annemiek van Straten is psycholoog en hoofd van de afdeling Klinische Neuro- en Ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Links waar naar verwezen wordt:  https://slaapmeetweek.slaapstraat.nl/wp-content/uploads/2022/10/SlaapdagboekFINALA4.pdf

Prikkelbare Darm Syndroom

Het Prikkelbare Darm Syndroom uitgelegd door een huisarts en expert op dit gebied, Otto Quartero. Samen met Femke Veldman, huisarts, bespreken zij wat het is en wat je er aan kan doen.

Ook nog even dit: De huisarts podcast voor patiënten geeft alleen uitleg over ziektebeelden en problemen. Het vervangt in geen geval een dokter. Bij vragen over uw eigen situatie verwijzen we naar thuisarts.nl of uw eigen huisarts.

Huisarts Podcast voor Patiënten – Trailer

Beste patiënt,

Sommige medische problemen zijn best ingewikkeld en verdienen uitgebreide uitleg. Met die reden willen we graag de uitleg over verschillende ingewikkelde medische klachten met een huisarts of specialist opnemen, zodat u dit in úw tijd kan beluisteren. We kiezen voor een uitgebreide uitleg van goede medische experts zodat u nadien goed op de hoogte bent! Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kan dat op patienten@huisartspodcast.nl. Uiteraard kunnen we u niet helpen met medisch inhoudelijke vragen.

We hopen dat u er mee geholpen bent, 

De [...]

Abonneren

Abonneer je op de huisarts podcasts via jouw favoriete podcasts app!

Start typing and press Enter to search