Over ons

Als beginnende aios vonden wij de hoeveelheid richtlijnen, LESA’s, lijst aan kleine kwalen, et cetera nogal indrukwekkend. Onze to-dolijst aan leerstof werd immens en de avonden werden goed gevuld. Nauwelijks tijd voor een leuke verdieping achter de standaarden. Daarentegen konden we dagelijks flink wat tijd in de auto doorbrengen, stapvoets rijdend op weg naar huis.
Als je die twee dingen toch eens kon combineren… En zo kwam het idee voor podcasts voor huisartsen. Audiofragmenten over wat dan ook. Niet alleen voor de beginnende aios, maar voor huisartsen van alle niveau’s en op allerlei verschillende expert-gebieden. Denk aan het introduceren van de nieuwe NHG-richtlijn, de wetenschappelijke benadering van het loopoor,
wat te doen met de lastige klacht ‘hoesten’ of een kaderarts GGZ aan het woord over de praktische invulling van je eerste paar GGZ consulten met een patient. Je kan en moet als huisarts zoveel, daarom is het zo leuk om tips en tricks van de experts te krijgen.
– Femke Veldman, Linn Dobrowolski, Tessa Dijksman en Chantal Snijders

Ons doel: Veel verschillende podcasts, over allerlei interessante onderwerpen, voor ieder wat wils.

Huisarts Podcast illustratie 1
podcastillustratie_1_mobiel

Over ons

Femke Veldman

Een lastige casus of ingewikkeld probleem wordt met een korte uitleg van een expert zoveel begrijpelijk en interessanter. Die nuttige uitleg wil ik graag breed toegankelijk maken voor iedereen met enthousiasme voor het huisartsenvak.

Linn Dobrowolski

Een podcast vind ik een geweldige manier om informatie te delen. Zelf beluister ik graag podcasts: het kan overal en je hebt geen afleiding van een beeldscherm. Door steeds bij te leren merk ik dat het huisartsenvak (nog) leuker wordt. Vooral het samenwerken met ons enthousiaste huisartsenpodcast-team en de bevlogen experts geeft veel plezier, verdieping en zorgt voor een fijne afwisseling van consulten doen. Het houd mij scherp en heb ik er veel aan in mijn spreekkamer, hopelijk geldt dat ook voor onze luisteraars.

Chantal Snijders

Ik ben een vers van de pers huisarts uit Utrecht en zocht zelf verdieping van kennis door loze momentjes
(in de auto of tijdens het sporten) medische podcasts te luisteren. Ik vind het geweldig om op een laagdrempelige manier mijn vakkennis op te laten vijzelen door bedreven collega’s die enthousiast hun deskundigheid willen delen. Vooral als ik merk dat ik daardoor het vak weer een stukje beter kan beoefenen. Ik hoop dat onze podcasts andere mensen ook zullen enthousiasmeren en stimuleren om verdieping te blijven zoeken!

Tessa Dijksman

Juist in deze tijden van infobesitas, is het mijn passie om kennis op een leuke & efficiënte manier aan te bieden!

Start typing and press Enter to search