Iedereen competent!

Mensen maken het werk – over het ontwikkelen van competenties binnen de huisartsenpraktijk.

In deze podcast besteden we aandacht aan het competentiegericht werken in de huisartspraktijk en met goede redenen… Als je de nieuwsberichten mag geloven verkeert de zelfstandige huisartsenpraktijk in zwaar weer. Waarnemers zijn minder happig om praktijkhouder te worden en er is personeelsgebrek onder doktersassistenten en POH’s. Terwijl we toch het allermooiste beroep hebben dat er is!

Het opschalen van huisartsenpraktijken door commerciële bedrijven bleek niet te werken. Nog meer personeelsgebrek, veel wisselende waarnemers en zelfs meldingen bij de inspectie voor de gezondheidszorg. Wat werkt er dan wel?

Investeren in de mensen: Een goed functionerende huisartspraktijk blinkt uit door vaste huisartsen en gezellig team waar ieders kwaliteiten benut worden.

In dit interview met Edger Gubbels bespreken we hoe je op een praktische en makkelijke manier competenties kunt verbeteren. Je competent voelen draagt immers bij aan het algemene werkgeluk: dat gunnen we iedereen!

Edger Gubbels is bedrijfskundig andragoog,  organisatieadviseur, coach en trainer/docent in diverse organisaties, o.a. bij de huisartsopleiding in Utrecht. Hij ontwikkelde de veelgebruikte teamscan EDGE® en schreef onder meer het boek Troaching, over de combinatie van training en coaching op competenties. In de lente van 2024 is zijn boek ‘Competent’, mét alle ontwikkelkaarten, verkrijgbaar in boekhandels en online. Voor meer informatie kijk op: www.edgergubbels.nl

Tessa Dijksman is huisarts, podcastmaker en docent

Mocht je vragen of opmerkingen over hebben, dan horen we het graag! Mail ons op huisartspodcast@gmail.com

Start typing and press Enter to search