Beste Huisartsen en andere zorgverleners,

Podcasts voor patiënten, een nieuw concept! Om ingewikkelde ziektebeelden goed uit te leggen ben ik als zorgverlener veel tijd kwijt, terwijl mijn uitleg weinig veranderd van patiënt tot patiënt. Het voelt als een grammofoonplaat die ik meerdere keren per maand afdraai, voor slechts 1 patiënt per keer. Het kost veel tijd en vaak zou de uitleg van een expert beter zijn dan die van mijzelf. Daarom willen wij graag de basis uitleg van een expert opnemen. Bijvoorbeeld een huisarts/kaderhuisarts of een specialist. De patiënt kan de podcast luisteren in zijn/haar tijd. Als nodig kan daarna gerichter op het onderwerp worden ingegaan tijdens het spreekuur. Precies daar waar de patiënt hulp nodig heeft.

Dit kan natuurlijk vragen oproepen, waar ik bij voorbaat al een antwoord op wil geven;

  1. We hebben thuisarts toch al? Dat klopt, maar we denken dat dit een mooie aanvulling kan zijn op thuisarts, het gesproken woord, andere zintuigen die geprikkeld worden, een goed overzichtsverhaal van een expert. Uiteraard is het wel in lijn met thuisarts.
  2. Zijn ze wel up to date? Worden ze wel onderhouden? Ja, we zitten bovenop de veranderingen en dan worden die ook meegenomen.
  3. Zijn ze gesponsord? nee.

Als eerste worden gepubliceerd; Slaapstoornissen, pds en chronische pijn.

Verder in de planning; hoofdpijn, leefstijl, angst, somberheid, anticonceptie, antibiotica gebruik, tinnitus, vermoeidheid, pijn bij kinderen etc etc. We hopen dat jouw patienten en de doelmatigheid van jouw spreekuur hierbij gebaat zijn!

Mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben, stel ze gerust op info@huisartspodcast.nl

Met collegiale groeten namens het Huisarts Podcast team,

Femke Veldman

Start typing and press Enter to search