Hoe kunnen wij, professionals die met ouderen werken, de oudere mens centraal stellen en niet de ziekte of het gebrek? Hoe kunnen wij de focus leggen op hun mogelijkheden in plaats van hun onmogelijkheden? Hoe kunnen wij de gezondheid en het welbevinden van ouderen en hun omgeving bevorderen?

Welkom bij de 4 e podcast over oplossingsgericht werken: oplossingsgericht werken met ouderen! In deze methodiek ligt de focus niet op wat er mis is en hoe dat hersteld kan worden, maar op hoe kan worden voortgebouwd op sterke kanten en wat er wél werkt in het leven van ouderen. De focus is op hun dromen, wensen, hoop en mogelijkheden, waarbij eveneens hun naasten nauw betrokken worden.

In dit interview van huisarts Tessa Dijksman, vertelt Rene den Haan, GZ-psycholoog in de ouderenzorg, auteur, trainer, coach én muzikant hoe je juist bij ouderen het andere gesprek kunt voeren. Een positief en hartverwarmend verhaal voor alle hulpverleners in de ouderenzorg. En leuk om te weten: op de achtergrond hoor je het prachtige Franse liedje gecomponeerd door Rene zelf, met als titel vrij vertaald ‘zolang ik nog heb’.

Veel luisterplezier!

Deze podcast kan opzichzelfstaand of als 4 e in de rij worden beluisterd.

Handige boeken, artikelen en websites:

Mocht je vragen of opmerkingen over hebben, dan horen we het graag op huisartspodcast@gmail.com

Start typing and press Enter to search