H&W – Compilatie: Q&A nierschade – Gemodificeerde Vasalva – HAP’s verleden en toekomst – LESA Radiologie – WONCA congres – Nieuws – Juni 2021

Deze maand hebben we een uitgebreide compilatie vol met interessante items. We starten deze maand met onze nieuwe categorie, namelijk de Q&A. U stelt een vraag naar aanleiding van eerdere podcasts en de spreker geeft het antwoord! We nodigen u bij deze ook uit om uw vragen nav de podcasts te stellen. Dit kan per mail naar redactie@nhg.org, als reactie op het artikel op de HENW.org website of als voicememo per whatsapp naar 0627504932. Deze maand is er een vraag binnen gekomen over chronische nierschade en Rob van der Pas geeft het antwoord.

Als tweede item wordt in een interview door Femke Veldman de fysiologie en het wetenschappelijk bewijs voor de gemodificeerde vasalva uitgelegd door Jaap Euwema en Mariken Stegmann. Acrobatiek in de spreekkamer!

Daarna gaat Tessa Dijksman in gesprek met Paul Giesen over het verleden en de toekomst van de HAP’s. Wat hebben 20 jaar huisartsenposten (HAP’s) ons gebracht? en hoe houden we de HAP’s toekomstbestendig?

Daarna bespreekt Femke Veldman met huisarts Marloes Minnaard en radioloog Michiel van Werkum de Landelijke Eerstelijns Samenwerkingsafspraken (LESA) Radiologische diagnostiek. Het doel van dit document: het doelmatig aanvragen van radiologische diagnostiek bevorderen en onnodige diagnostiek voorkomen.

Tot slot bespreken Marco Krukerink en Tessa Dijksman de nieuwsberichten en maken zij je samen met Jako Burgers en Dorien Zwart enthousiast voor het WONCA-congres over practising
person centred care, dat van 6 tot en met 10 juli volledig digitaal plaatsvindt.

Start typing and press Enter to search